Her yanı bir cennettir İzmir’in. Çeşme, Seferihisar, Sığacık, Urla hepsi gidilmesi gerekli birbirinden güzel yerlerdir. Hem kafa dinlemek hem güzel plajlarında serinlemek, hem de doğasının tadına varmak için ideal yerlerinden biridir Urla. Doğal güzellikleriyle tanınır. İzmir’e yakınlığı sebebiyle İzmirlilerin de hem yaşamak hem de yazlık için tercih sebebidir. Doğal zenginlikleri, henüz fazlaca kirlenmemiş orman ve denizleriyle turistlerinde uğrak yeri haline gelmeyi başarmıştır Urla. Sakin, oksijen deposu koylarında hem kafa dinleyip hem de denizin keyfi çıkarılır. Peki Urla’da nerelerde denize girilir?
Eski medeniyetlere ev sahipliği yapması dolayısıyla birçok da arkeolojik tarihi yapıda mevcuttur. Antik kentler, tarihi camiler, çeşmeler, mescitler, ziyaretçilerini beklemektedir. Ayrıca Urla yılın 7-8 ayı güneşli ve ılıman bir havaya sahiptir. Bu nedenle hemen hemen her mevsim gidilebilecek bir yerdir.
Urla’ya ulaşım oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken ister özel aracınızla ister uçak ya da otobüsle İzmir’e gelmektir. Ardından yaklaşık 40 dakika bir yol daha giderek Urla’ya varılabilir.
Yüzme suyu genel olarak çok kalitelidir. Bakımı iyi yapılmakta ve mavi bayraklı plajların sayısı da günden güne artmaktadır.
Mavi plaj
Urla’nın merkezine en yakın plajdır. Genellikle Urla halkının ve Urla’dan çok ayrılmak istemeyenlerin tercihleri arasındadır. Çeşme altı plajı olarak da bilinir. Zemini çakıldır. Yer yer deniz içerisinde batma yapabilir bu nedenle deniz ayakkabısıyla girilmesinde fayda vardır.
Karantina adası
Urla’nın tarihi mekanlarının olduğu yerlerden birisidir. Çok fazla restorasyon görmemiştir. Fakat temiz bir denizi ve büyükçe bir sahili vardır. Ada çam ve palmiye ağaçlarıyla kaplıdır.
Yücesahil plajı
A sınıfı temiz bir suya sahip bir plajdır. Cadde üzeri olduğu için çok fazla tercih edilmeyebilir. Fakat Urla’da denize girmek için bir alternatiftir.
Demircili koyu
Urla’nın yapı itibariyle denize girme alternatifi olarak da bir sürü koyu mevcuttur. Bunlardan birisidir Demircili koyu. Esi çeşme yoluna girilip kuşçular köyünden sonra 10 dakika sonra koya ulaşılır. Yaz sıcağında çok güzel gelen ağaçlar arasında serin bir yolu mevcuttur. Koyda tesis bulunmamakta ama denizi ve havası çok güzeldir.
Altınköy plajı
Çeşme plajlarına benzeyen çok güzel turkuaz rengi bir denizi vardır. bir adet tesis vardır. Genelde denize oradan girilir. Temizdir. Fakat bazı zamanlarda özellikle yaz sonlarına doğru deniz dalgalı olabilmektedir.
Gelinkaya
Urla denize girilebilecek en güzel yerdir. Efsaneleriyle ünlü bir koydur. Her köylünün burasıyla ilgili bir efsanesi vardır. Ördekler kazlar yüzer. Onlarla birlikte yüzme tecrübesini mutlaka yaşamalısınız.
Malgaça koyu
Güzel soğuk ve temiz bir suyu vardır. Merkezden 15 dakika sonra varabileceğiniz bir yerdir. Aynı zamanda termal suyu da mevcuttur.
Gülbahçe koyu
İzmirlilerin yazlık olarak rağbet gösterdiği bir yerdir Gülbahçe. Aynı isimle anılan birde köyü mevcuttur. Denizi çakıllıdır fakat çok temizdir.
Balıklıova köyü ve koyu
Urla merkeze yarım saat mesafededir. Karaburun yarımadasına yakındır. Arkasında dağ olması sebebiyle yazın serin ve esintilidir. Tatilcileri kendine çeken bir özelliğidir. Ayrıca denizi serin ve güzeldir. Çok güzel salaş restoranları vardır. Hem balığınızı yiyebilir hem de denizin keyfini çıkarabileceğiniz bir yerdir.
Yassıca adası
Turistik amaçlı olarak hazırlanmış bir adadır. İzmir belediyesi Urla’ya gelen ziyaretçiler için hazırlamıştır. Normal araçla gidiş yoktur. Urla iskelesinden kalkan teknelerle adaya ulaşım sağlanmaktadır. Güzel denizi ve ada eğlenceleriyle Urla’da denize girmek için bir alternatiftir. Vaktiniz var ve alternatif arıyorsanız mutlaka gitmeniz gerekli bir yerdir.